Mieszanka jarzynowa

Mieszanka jarzynowa Środa to kompozycja świeżych warzyw: ziemniaka, marchwi, kalafiora, selera, groszku, pietruszki i pora. Idealna do zup, sałatek oraz zapiekanek. Dobra zarówno do ryb jak i mięs.

Produkt głęboko mrożony.

Skład:

  • Ziemniak Kostka 25%
  • Marchew Kostka 20%
  • Kalafior 20%
  • Seler Kostka 15%
  • Groch 10%
  • Pietruszka Kostka 5%
  • Por Plastry 5%

Sposób przygotowania do spożycia:

Zamrożoną mieszankę wsypać do małej ilości wrzącej, osolonej wody. Gotować do miękkości, a następnie odcedzić. Po wystudzeniu dodać majonez, pokrojoną drobno natkę pietruszki, jajka na twardo oraz inne dodatki wg gustu. Wszystko wymieszać.

Producent:

Zakład Przetwórstwa Owocowo - Warzywnego w Środzie Wlkp. Spółka z o.o.

Kijewo 39, 63-000 Środa Wlkp.

www.zpow.com.pl sprzedaz@zpow.com.pl

Warunki przechowywania (pod warunkiem nie przerwania łańcucha chłodniczego):

* - 6 0 C 4 dni
{Brak treści} 1 miesiąc
- 18 °C i niższej do daty podanej nadrukiem na opakowaniu

Wartość odżywcza 100g:

Wartość energetyczna 181 kJ / 43 kcal
Białko 2,2g
Węglowodany 11,0g
Tłuszcz 0,3g
  • chronić przed rozmrożeniem
  • po rozmrożeniu nie zamrażać powtórnie
Średnia wartość odżywcza w 100 g: Średnia wartość
odżywcza w porcji 200 g:
Wartość energetyczna 274,85 kJ / 65,60 kcal 549,69 kJ / 131,20 kcal
Tłuszcz 0,23 g 0,46 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,04 g 0,08 g
Węglowodany 12,05 g 24,10 g
w tym cukry 9,01 g 18,02 g
Błonnik 3,04 g 6,08 g
Białko 2,30 g 4,60 g
Sól* 0,09 g 0,18 g

* Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.

Sposób na Mieszankę Jarzynową:

ZAPIEKANKA JARZYNOWA

1 opakowanie mrożonki„Mieszanka Jarzynowa”

300 g filetów z dorsza

150 g makaronu

4 jajka

250 ml śmietany 18%

100 g żółtego sera

oliwa

sól, pieprz

Filety pokroić, dodać 3 łyżki oliwy i doprawić. Makaron ugotować na półtwardo. Mieszankę Jarzynową gotować 2 minuty i odcedzić. Ser zetrzeć na tarce, wymieszać z jajkami i śmietaną, doprawić. Składniki ułożyć w naczyniu żaroodpornym, kolejno: makaron, warzywa, ryba i zalać jajkami z serem i śmietaną. Zapiekać w piekarniku przez 50 min w 180 stopniach.