Włoszczyzna paski

Włoszczyzna paski Środa to mieszanka marchwi, pietruszki, selera i pora. Idealna na zupę, stanowi również podstawowa baza innych dań, jak ryba po grecku, warzywa na patelnię. Polecana do przygotowania szybkich i pełnowartościowych posiłków.

Produkt głęboko mrożony.

Skład:

  • Marchew Paski 45%
  • Seler Paski 25%
  • Por Plastry 20%
  • Pietruszka Paski 10%

Sposób przygotowania do spożycia:

Bez rozmrażania zawartość opakowania wsypać do 1,5 l wrzącej wody z 2 kostkami rosołowymi. Gotować około 20 min. Używać jako podstawę do sporządzenia różnego rodzaju zup.

Producent:

Zakład Przetwórstwa Owocowo - Warzywnego w Środzie Wlkp. Spółka z o.o.

Kijewo 39, 63-000 Środa Wlkp.

www.zpow.com.pl sprzedaz@zpow.com.pl

Warunki przechowywania (pod warunkiem nie przerwania łańcucha chłodniczego):

- 6°C 4 dni
- 12°C 1 miesiąc
- 18 °C i niższej do daty podanej nadrukiem na opakowaniu

Wartość odżywcza 100g:

Wartość energetyczna 105 kJ/ 25 kcal
Białko 1,4g
Węglowodany 7,9g
Tłuszcz 0,3g
  • chronić przed rozmrożeniem
  • po rozmrożeniu nie zamrażać powtórnie
Średnia wartość odżywcza w 100 g: Średnia wartość
odżywcza w porcji 200 g:
Wartość energetyczna 199,15 kJ / 47,53 kcal 398,31 kJ/ 95,06 kcal
Tłuszcz 0,28 g 0,56 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,04 g 0,08 g
Węglowodany 7,85 g 15,7 g
w tym cukry 4,18 g 8,36 g
Błonnik 3,67 g 7,34 g
Białko 1,56 g 3,12 g
Sól* 0,16 g 0,32 g

* Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.

Sposób na Włoszczyznę Paski:

KOTLECIKI Z WARZYW I KASZY GRYCZANEJ

1 opakowanie mrożonki „Włoszczyzna Paski”

400 g kaszy gryczanej

2 jajka

bułka tarta

olej roślinny

sól, pieprz

„Włoszczyznę Paski” ugotować w osolonej wodzie i odcedzić. Kaszę ugotować, odsączyć i zmielić. Kaszę połączyć z warzywami i doprawić solą i pieprzem, dodać jajka. Z masy formować kotlety i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju.